top of page
DIFERENTA DINTRE UN SPORTIV BUN SI UN CAMPION
ESTE FACUTA DE MENTALUL LUI!

Pregatirea fizica uneori se intampla in ritm rapid, si tehnica e buna, insa sportivii observa ca clacheaza nervos, sau se blocheaza fara sa stie de ce. Sau energia le scade inexplicabil in momentele cand aveau mai mare nevoie de ea.

 

​​​Sportivii de top au deja o conditie fizica speciala, au muncit ani de zile pentru ea, rar aceasta poate fi piedica principala in calea succesului deplin. Cel mai adesea, tiparele limitative subconstinte blocheaza utilizarea intregului potential fizic si  psihologic al sportivului. 

Exemple de credinte (tipare) subconstiente limitative pe care le-am identificat si lucrat la unii sportivi cu care am lucrat : " nu contez", "nu sunt suficient de bun", nu merita sa faci efort maxim deoarece ceilalti nu apreciza", "sa fii amuzant este cel mai important"," sunt de unul singur",  " cine sunt eu sa merit atata succes", "nu fac parte din clasa superioara", "sunt vulnerabil", "sunt usor de deturnat emotional", "nu pot utiliza toata forta deoerece ii pot rani pe cei apropiati", "nu am incredere in mine", etc.

Aceste tipare de gandire stocate in subconstient sunt insesizabile pentru sportiv si pentru cei apropiati, dar au un imens impact asupra gandurilor si actiunilor, asadar asupra nivelului de performanta. 

Din punct de vedere biologic, la nivel neuronal, practic, anumiti neuro-receptori sunt blocati, si ca atare, desi sportivul isi propune la nivel constient o actiune, efectorii ( muschii bratelelor si ai picioarelor, vocea, etc), nu primesc informatia, care s-ar traduce in actiuni specifice, si sportivul simte ca, cumva, "corpul nu il asculta". 

 

Stim ca nu este suficient numai efortul fizic suplimentar pe care il depui ca sportiv  ca sa ajungi la victorie, 

eliberarea si folosirea intregului potential sportiv poate fi facuta numai lucrand la nivel avansat cu mentalul individual si cu cel colectiv, al echipei.

Cand esti in mijlocul competitiei, conteaza enorm ce anume ruleaza in subconstientul tau; deoarece actiunile sunt prea rapide, sa mai poate fi 100% controlate de mintea constienta, iar subconstientul este de 1 milion de ori mai puternic decat subconstientul. 

Un coach bun, profesionist in pregatirea mentala a sportivilor, nu este ceva "la moda", nu mai  este de mult doar  "un moft" , este o necesitate.

 

 

Pe  durata unui program de mental coaching, un sportiv isi descopera asa numitele" puncte oarbe", invata sa isi re-antreneze auto-motivatia, invata tehnici de vizualizare, de relaxare, de meditatie. Isi ia in control emotiile la un nivel neatins pana la lucrul  cu un mental coach.  

VICTORY STARTS IN

 

 

YOUR MIND

Psychologist Session
VR Headset

Gandirea pozitiva are un efect profund asupra comportamentului si genelor, dar doar atunci cand este in perfecta armonie cu subconstientul.

Gandirea pozitiva nu inseamna sa ignori realitatea si sa vopsesti in roz ceea ce este gri. Gandirea pozitiva inseamna modul in care te raportezi vietii, oamenilor si evenimentelor provocatoare care apar in viata ta. Inseamna in primul rand sa privim provocarile ca oportunitati de crestere. 

Gandirea negativa are un efect  puternic, nociv atat pentru mintea cat si pentru corpul si spiritul nostru.

Atunci cand recunoastem in ce fel aceste ganduri pozitive si negative ne controleaza biologia, vom putea sa folosim aceste cunostinte pentru a crea fericire si sanatate in viata noastra.

Ca ființe umane, avem 4 corpuri: fizic, emoțional, mental și spiritual. Sportivii de înaltă performanță au profesioniști care îi ghidează specific pe corpul fizic ( coach tehnic, preparator fizic, medic, kinetoterapeut, maseur, kiropractor,  nutriționist) dar și un mental coach (care îi ghidează si pregătesc in ceea ce privește evaluarea și înțelegerea punctelor forte și punctelor de crescut din personalitatea lor, ghidajul în dezvoltarea  auto-controlul emoțional, creșterea EQ-ului , schimbarea unor tipare mentale limitative și a unor comportamente, gestionarea energiei,  învățarea unor tehnici de respirație, intrarea in starea de flow ,  meditație și echilibrare).

Stiati ca…

 

  • Toate componentele chimice din corpurile noastre formeaza o retea  informationala?

​​

  • Stabilind baza bio-moleculara pentru emotiile noastre, cu ajutorul acestor noi descoperiri stiintifice intr-o modalitate clara si accesibila, avem puterea de a ne intelege pe noi insine, de a ne intelege mai bine  sentimentele, conexiunile intre mintea si corpul nostru, intr-o modalitate noua, plina de semnificatie si fundamentata explicit stiintific?

​​

  • Daca emotiile noastre sunt blocate din cauza negarii, represiei, traumei, atunci fluxul sanguin poate fi diminuat prin constrictie in mod cronic, privand astfel cortexul central, dar si alte organe, de procesul vital de hranire?

​​

  • Desi la nivel constient generam un impuls si creierul da imediat comanda si se produce neurotransmitatorul necesar, daca neuroceptorii sunt blocati, rezultatele intarzie sa apara. Asta va poate face sa va simti incetosat, mai putin alert si limitat in a putea intelege lumea inconjuratoare. Astfel, abilitatea de a lua decizii care sa va schimba psihologia sau comportamentul este afectata. Ca urmare, va puteti bloca, veti fi inapt sa raspundeti intr-un mod nou la lumea inconjuratoare deoarece  repetati  subconstient, pattern-uri negative.

​​

  • Anumiti neuro-receptori de la nivelul membranei celulare, blocati fiind din cauza negarii, represiei, a traumei , nu permit neurotransmitatorilor sa patrunda in celula? Ca atare, informatia nu ajunge la EFECTORI! De aici blocajele din timpul competiilor, cand procesele kinetice sunt preluate in proportie de 80% de subconștient.Cu un coach care stâpânește metode de lucrul cu subconștinentul vă veți transforma bio-chimia creierului. 

Sursa: “Moleculele emotiei”, Dr. Candace Pert, (cercetator recunoscut international, care a publicat peste 250 de articole stiintifice)

 

"Până când nu veți duce cele mai importante credinte din subconștientul  dvs. in zona de conștient, vă va direcționa viața pe voi si nu voi pe ea, și asta o  veți numi soartă". C.G. Jung

Yoga on SUP
Colorful Crystal

SPORTIVUL SCHIMBA TIPARE MENTALE SI

ARE CONSTIENTIZARI DE NATURA A PRODUCE TRANSFORMARI PERMANENTE 

Parcurgem impreuna:

  • Pilonii succesului in sport

  • Auto-cunosterea limitarilor actuale

  • Ancorele de putere

  • Tehnici de meditatie

  • Tehnici de vizualizare

  • Tehnici de relaxare

  • Harta relatiilor

  • Cunostinte de comunicare

  • Constientizarea emotiilor si  decodificarea  lor

  • Auto-controlul

  • Crearea unei viziuni pe termen scurt, mediu si lung

  • Increderea in sine

  • Prezenta

  • Echilibrul in cele 7 domenii ale vietii,

si multe alte elemente fara de care de la un anumit nivel incolo nu ai cum sa mai avansezi.

CAND EMOTIILE TE SABOTEAZA , CORPUL NU ARE CUM SA FACA ALTCEVA LA RANDU-I

AI NEVOIE SA-TI  STAPANESTI EMOTIILE 

INVATA  SA RECUNOSTI EMOTIILE NECONSTRUCTIVE IN TINE SI IN CEILALTI .

INVATA SA LE CULTIVI PE CELE CONSTRUCTIVE,  CU TEHNICI DE  AUTO-CONTROL

CA SA FII CAMPION TREBUIE MAI INTAI SA GANDESTI CA UN CAMPION , APOI POTI FACE TOT CEEA CE CE TREBUIE CA SA AJUNGI ACOLO

SCHIMBA IMPREUNA CU MENTAL COACH UL TAU   TIPARELE  SUBCONSTIENTE DE GANDIRE  LIMITATIVA.

INVATA MODELUL:

A FI, A FACE, A AVEA  

CORPUL ESTE IN SLUJBA TA SI ITI DA TOTUL CAND STII SA CULTIVI CLARITATEA MENTALA 

AUTO-CONTROLUL NU IL POATE DETINE DECAT CEL CE A ACCESAT, CONSTIENTIZAT, SLEFUIT, TRANSFORMAT,  PUNCTELE SLABE 

Everything you talk to your mental coach remains confidential

Utilizarea testelor de personalite pentru identificarea și stimularea inițiativelor de dezvoltare este predominantă în toate industriile. Industria sportului și recreerii este un domeniu unic în care aceste aplicații prind avânt. Efectuarea cu ajutorul unui mental coach de  evaluările de tip  Hogan, MBTI, DiSC,   cresc auto-cunoasterea si impacteaza cu succes performanța individuală și a echipei. Înțelegerea personalității sportivilor și antrenorilor oferă o perspectivă pentru depășirea tendințelor naturale pentru un comportament nedorit care poate avea un impact negativ asupra performanței individuale și / sau a rezultatelor la nivel de echipă. Similar cu inițiativele tradiționale de dezvoltare a angajaților, sportivii și antrenorii pot beneficia de eforturile conștiente de a-și ajusta comportamentul și de a îmbunătăți performanța. Aceste valuări oferă informații unice care stabilesc o bază pentru sesiuni de mental coaching focusate pe schimbarea de convingeri si comportamente limitative. 

Kayaking_edited.jpg
bottom of page